fbpx

6 lifehacků, s kterými zvládnete začátek září levou zadní

Ulehčete si konec prázdnin a návrat do každodenní rutiny.

Léto je za námi a s ním i čas bezstarostného odpočinku. Teď přichází na řadu návrat k běžné každodenní rutině – ranní vstávání, chystání dětí do školy, příprava svačin a plánování pracovního dne. Po týdnech volna může být tento přechod náročný, ale s několika praktickými tipy si ho můžete hodně zjednodušit.

1. Postupný návrat k pravidelnosti

Po volných dnech plných pohody a sladkého nicnedělání je klíčové vrátit se k pravidelnému režimu. Nejlepší způsob, jak předejít nepříjemnému šoku, je zavádět změny postupně. Pokud vás nebo vaše děti čeká návrat do školy nebo do práce, zkuste už týden předem vstávat o něco dříve. Také je dobré zkracovat večerní aktivity a chodit spát dřív, abyste si zvykli na nový rytmus.

Kvalitní a dostatečný spánek je zásadní – pomůže vám cítit se ráno svěže a připraveni na celý den. Pokud máte večer problém usnout, zkuste jednoduché relaxační techniky, jako je čtení knihy nebo lehké protažení.

Pro ty, kdo se vracejí z dovolené zpět do pracovního tempa, může být přechod o něco těžší. Kromě správného spánkového režimu je důležitá i psychická příprava. První týden po návratu si naplánujte tak, abyste měli dostatek přestávek, a zaměřte se hlavně na ty nejdůležitější úkoly.

2. Zdravé a rychlé svačiny pro celou rodinu

Příprava svačin může být každodenní výzvou, zejména když ráno spěcháte. Klíčem je jednoduchost. Svačiny nemusí být složité, aby byly zdravé a chutné. Děti ocení čerstvé ovoce, ořechy, jogurty nebo celozrnné sušenky. Pro inspiraci můžete připravit jednoduché boxy s různými variantami – kousek sýra, krekry, zelenina.

Pro rodiče je ideální mít po ruce rychlé a výživné možnosti, které poskytnou energii na celý den. LaVita s více než 70 přírodními složkami může být skvělým řešením. Stačí rozmíchat lžíci LaVity ve sklenici vody a máte rychlou porci energie a živin. Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů podpoří nejen váš imunitní systém, ale i celkovou vitalitu.

Pokud máte ráno málo času, zkuste si jídlo naplánovat už večer předem. Připravte si jednoduché saláty, sendviče nebo zeleninové obědové krabičky pro sebe i děti. Tímto způsobem si nejen ušetříte čas, ale také zajistíte, že budete mít po ruce zdravé jídlo bez nutnosti rychlého občerstvení.

3. Plánování pracovního dne vám ušetří čas

Konec léta a návrat do rutiny může být náročný, obzvlášť pokud vás čeká pracovní a školní chaos. Zkuste si každý večer naplánovat následující den. Připravte si vše, co můžete – oblečení, svačiny, školní potřeby nebo dokonce rozvrh dne. Tento krok vám ráno ušetří mnoho času a stresu.

Děti mohou pomáhat! Zkuste je zapojit do večerní přípravy – budou se cítit důležitě a naučí se být zodpovědné. Malé úkoly jako připravit si batoh nebo svačinu mohou dětem pomoci lépe zvládat návrat do školy.

Pro dospělé, kteří se vracejí po prázdninách do práce, může být užitečné naplánovat si první dny s mírným přechodem. Nepřetěžujte se hned na začátku. Pokuste se stihnout důležité úkoly a vyčleňte si dostatek času na organizaci. LaVita vám může být skvělým pomocníkem při návratu do tempa. Je plná vitamínů, minerálů a antioxidantů, které vám pomohou zvládat náročné dny a podpoří vaši imunitu.

4. Pravidelný pohyb a péče o zdraví

Návrat do běžného režimu po prázdninách může znamenat méně volného času, ale nezapomeňte na pohyb. Cvičení není důležité jen pro udržení kondice, ale také pro psychickou pohodu. Stačí 30 minut denně – procházka, lehký běh nebo jízda na kole. Pomůže vám to snáze se vyrovnat se stresem a dodá vám energii na celý den.

Ranní rutina by měla zahrnovat také dostatečný přísun vitamínů a minerálů. Ne vždy máme čas na přípravu komplexní snídaně, ale s LaVitou můžete rychle doplnit všechny důležité živiny, a to zcela přírodním způsobem. LaVita podporuje imunitu, dodává energii a pomáhá tělu zvládat stres.

5. Vytvořte si zdravou rutinu

Zpět do práce a školy znamená i návrat k hektickým dnům. Právě proto je důležité najít si v každodenním shonu čas na sebe. Krátké přestávky během dne, věnování se svým koníčkům nebo večerní relaxace vám pomohou zůstat v pohodě. Vytvořte si svůj každodenní rituál, která vás každý den udrží v rovnováze.

Náš tip: Začněte den LaVitou a vyhraďte si pár minut na protažení nebo dechové cvičení. Večer se zase můžete zaměřit na klidnější aktivity, které vám pomohou naladit se na spánek.

6. Organizace rodinného života

Při návratu do rutiny je klíčové správné plánování. Pokud máte děti, víte, že školní rok může přinést mnoho aktivit a povinností. Doporučujeme si vytvořit rodinný kalendář, kde budete mít všechny důležité termíny, jako jsou kroužky, úkoly, schůzky a další aktivity. Tento přehled vám pomůže lépe organizovat čas a minimalizovat stres.

V průběhu školního roku nezapomínejte na rodinné rituály. Společné večeře, víkendové výlety nebo hry po škole mohou posílit rodinné vztahy a nabídnout prostor pro relaxaci.


Návrat do rutiny nemusí být stresující. Stačí pár jednoduchých změn a můžete se cítit lépe a připraveněji na každý den. LaVita vám pomůže získat energii, kterou potřebujete, a zároveň posílíte svou imunitu. Poznejte, jak chutná zdraví, a začněte podzim plni vitality!

Obsah